Také se vám stalo, že jste začala mít nepříjemné pocity svědění na určitých ženských partiích a nebo vás přepadla náhlá řezavá bolest při čůrání ?
Mě se to stalo před mnoha lety na dovolené u moře, kde jsem si prožila těžký zánět močových cest… Bylo to velmi nepříjemné a na tu bolest nikdy nezapomenu 🙁
Měla jsem ale také klientku, která trpěla těmito záněty téměř každý měsíc a často byla na ATB léčbě.
S tím, jak si člověk prochází určitá období ve svém životě, tak pochopí, jak důležité je naše tělo. Naučila jsem se ho poslouchat a dopřát mu to, co potřebuje, aby se právě předcházelo těmto nepříjemným zdravotním komplikacím.
Něco málo o CANDIDĚ, která bohužel trápí mnoho žen.
Candida je kvasinka, která je přirozeně přítomná ve střevní, ústní a v intimní mikroflóře.
Candida spolu s – laicky řečeno – “dobrými a špatnými bakteriemi” tvoří v těle ekosystém /mikrobiom / ,který pomáhá při rozkladu potravy, reakci imunitního systému a dalších základních funkcích. Problémy nastávají, jakmile je rovnováha v bakteriálním ekosystému narušena antibiotiky, hormonálními změnami, stresem, poklesem imunitního systému nebo špatnou stravou. Tehdy dostává candida ideální příležitost se nekontrolovaně rozrůstat a způsobovat problémy.
Candida je zákeřné onemocnění, které postihuje až 70% lidí a hlavně žen …
Přemnožení candidy může vést ke kvasinkovému zánětu intimních partií.
Až 50 % žen se s tímto problémem setká do věku 25 let. Až 75 % žen prodělá kvasinkovou infekci alespoň jednou za život a u poloviny z nich se infekce alespoň jednou opakuje.
Onemocnění způsobená kvasinkami se často vyskytují u:
Přemnožení candidy může ve střevní mikroflóře způsobit proces kvašení. Laicky řečeno je to stejné jako kynutí těsta. Při kvašení roste. Jenomže v tomto případě se tento proces odehrává v žaludku a není vůbec příjemný.
Po každém jídle tak můžete pociťovat nepříjemné bolesti břicha a nepříjemné větry, které ve vás vyvolávají pocit ostudy.
Candida se živí cukrem ve všech jeho formách. Nejen cukrem, který je v sušenkách, čokoládě a koláčích. Ale také jednoduchými cukry obsaženými v těstovinách, pečivu, ovoci, alkoholu atd.
To vše vytváří začarovaný kruh. Více candidy – větší touha po cukru – větší příjem cukru.
Dalším aspektem je, že candida brání vstřebávání živin (vitamínů a minerálů) a souvisí s propustným střevem. Propustné střevo je velmi nebezpečné a znamená přesně to: propustnost střevní stěny, přes kterou se větší molekuly potravy dostávají do krevního oběhu a způsobují zánětlivé stavy a reakce imunitního systému.
Během množení candidy vznikají jedovaté látky, které otravují vaše tělo. Acetaldehyd je jen jednou z mnoha chemických látek produkovaných candidami (existuje jich nejméně ještě 79). Acetaldehyd je jedem pro nervový systém a narušuje hormonální rovnováhu (ovlivňuje činnost nadledvinek, štítné žlázy a hypofýzy).
Acetaldehyd má však pravděpodobně největší vliv na vaši pohodu a kognitivní funkce, soustředění při práci atd.
Určitě doporučuji začít s úpravou svého střevního mikrobiomu a stravy – omezit cukry a začít dodávat ty správné probiotické bakterie.Ty napomáhá trávení a metabolismu potravy, odstraňují bakterie, které způsobují záněty močového měchýře a intimních partií v urogenitálním traktu a regulují výskyt candidy.
Bylo prokázáno, že probiotické kultury obnovují střevní a urogenitální mikroflóru a působí protimikrobně.
Je to tak jednoduché… vše začíná v našem střevě, kde je spousta bakterií a většinou právě ty „nezdravé“, které nám způsobují problémy a my potřebujeme dodat ty pro biotické bakterie /pro život/, aby nám co nejvíce osídlily střevo a pak začnou se dít změny 🙂 🙂 Co doporučuji a s čím mám výborné zkušenosti nejen u sebe, ale také u mých klientek ?
Ráda se s Vámi podělím o své zkušenosti, pokud chcete osobně poradit, napište mi zde svůj dotaz a já se Vám ozvu… On-line PORADNA
Přeji Vám pevné zdraví a věřte, že máme možnost si pomoci a začít harmonizovat svůj život … více na FB stránce Harmonizuj svůj život , kam Vás srdečně zvu.
Vaše Ludmila